Cep telefonumu yalnızca müzik dinlemek için kullanıyorum. Geçen gün bir parça çok hoşuma gitti. İsmini bilmiyorum. Baktım Schubert Arpeggione Sonat. Belki ismini hep ıska geçiyorum. Tam 200 yıl olmuş yaratılalı. Arpeggione de artık olmayan bir çalgı. Gitar ama yayla çalınıyor. Parçanın günümüz çalgılarına uyarlanmış çok varyasyonları var.
26 Haziran 2021
Müzik Ruhun Gıdasıdır
22 Haziran 2021
Blog Hazırlarken Öğrendiklerim
Bloguma aklıma gelenleri yazıyorum. Bazan da bulduğum sonra arayıp bulması zor bilgileri saklıyorum. Şimdi yazdıklarım da böyle bilgiler.
Blog bir web sayfası hazırlamayı kolaylaştırarak yazanın HTML kodları ile uğraşmadan yazılarını kelimelerle anlatması için düşünülmüştü. Şimdi XML ve HTML5 bu ortamı hazırlayan altyapılar.
Bir blog yazı karakterleri, boyutları, vurgulamaları, renklendirmelerı, kolon, sütun ve resimler ile bir bütün oluşturuyor. Bu özelliklerin kompozisyonları çeşitli temalar altında gruplandırılmış. Kendi temamı yaratayım derseniz altyapıları öğrenmeniz ve araştırmanız gerekiyor.
Blogger içinde bir HTML editörü var. Buraya kopyala yapıştır yaparak dosya aktarılabiliyor. Sakla yaptığınız zaman XML yardımı ile yapı ve desen bilgileri son haline geliyor ve blog görünümü şekilleniyor.
https://learn2programming.itentertainment.org/2014/12/how-to-create-blogger-template-from.html
Aşağıdaki bilgiler ilk öğrendiklerim.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html>
<html b:version='2' class='v2' expr:dir='data:blog.languageDirection' xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
<head>
<meta content='IE=EmulateIE7' http-equiv='X-UA-Compatible'/>
<b:if cond='data:blog.isMobile'>
<meta content='width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0' name='viewport'/>
<b:else/>
<meta content='width=1100' name='viewport'/>
</b:if>
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:skin>
</b:skin>
</head>
<body>
<b:section id='header' class='header' maxwidgets='' showaddelement='yes'>
</b:section>
</body>
</html>
<!DOCTYPE html>
<html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
<head>
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>
<title>
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<data:blog.pageTitle/>
<b:else/>
<b:if cond='data:blog.pageType != "error_page"'>
<data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>
<b:else/>
Page Not Found | <data:blog.title/>
</b:if>
</b:if>
</title>
<b:skin><![CDATA[
body {
background:white;
color:black;
}
#Navbar1 {dispaly:none!important;}
]]></b:skin>
</head>
<body>
<b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Navbar1' locked='true' title='Navbar' type='Navbar'/>
</b:section>
</body>
</html>
https://www.freshtechtips.com/2018/11/create-custom-blogger-template.html
02 Şubat 2021
Ortaokul Yıllarında Öğretmenlerim
HAYAL GÜCÜ HİKAYEYE ÇOK ŞEY KATIYOR.
Fotoğrafların çekildiği tarihleri bilmiyoruz. Öğretmen isimlerini ve geçmişte yaşananları grup dinamiği kullanarak yeniden öğreniyoruz.
Benim elimdeki ölçülerden birisi giysi durumları; açık renk elbiseler ve yaz kıyafetleri varsa haziran ayı, koyu renk kışlık elbiseler varsa ekim ayı deyip işin içinden çıkıyorum.
Okul müdürü olarak bizim zamanımızda iki öğretmenimiz var. Rıza Onaran bey ilk müdür 1956 yılında görevden ayrılmış. 1956 yazı ile 1960 yazı arasında Kıbrıs'ta bulunmuş. Sonra Milli Müze Müdürü olarak Ankara'da görev almış. Onun yerine gelen İbrahim Cengiz beyin yer aldığı ilk fotoğraf 1957 Haziran ayında çekilmiş ve o zaman okula gelmiş olmalı.
Rıza Onaran bey zamanındaki bu fotoğraf 1955-56 öğrenim yılında 1955 yılı Ekim ayında çekilmiş.
Bizler bu son fotoğraf çekildikten 4 ay sonra 1957 Ekim ayında ortaokul eğitime başladık.
1959 yılı Ekim ayında Mustafa Kemal Lisesi açıldığı için eğitimimize orada devam ettik.
Bu fotoğraf 23 Nisan çocuk bayramını çağrıştırıyor. Saim Onan ve Necla Onan (resim öğretmenleri) fotoğraf karesinin tarihi için ailece bize bilgi veriyorlar. Aile 1953 yılında Kars'taki şark hizmetinden dönüp Yenimahalle Kız Lisesine gelmiş. O zaman tek çocukları var Levent 4 yaşında. Şimdi o 10 yaşında olmalı papyon kravatı ile resmin tam ortasında görülüyor. 2-3 yaşında bir kızkardeşi var o da yanına arkadaş bulmuş olan soldan ikinci çocuk. Annesi ve babası da resmin sol kenarında görülüyor. Subay elbisesi ile olan kişi askerlik öğretmeniymiş. Saim Onan öğretmenimizin iyi bir ressam olduğunu şimdilerde öğreniyorum.
Bu fotoğrafın tarihi arkasında not yazmış olan Mualla Akay öğretmenimizin kızının yardımı ile ortaya çıkıyor: 27 Mayıs 1961
Mustafa Kemal Lisesi öğretmenlerinin birlikte bulunduğu bu fotoğraf 1966 Mayıs ayında çekilmiş olmalı. Bizim de müdürümüz olan Ö.Galip Çelik 17.05.1966 tarihinde görevinden ayrılmış. Belki bu da bir veda anısı.
Dikkat edilirse Yenimahalle Kız Lisesi'nden tanıdığımız öğretmenlerimiz Turgut Kurdaş, İsmail Erkal, Lütfiye Böke, Nezihe Yüksel, Semahat İçaydın, Mustafa Güner ve Hikmet Önal lisemizde görevlerine devam ediyorlar.